Фантастичният реализъм На Аржентина, México, sábado, 24. febrero 2018

Буенос Айрес – Барилоче – магическото село Ел Болсон в Патагония – Калафате – Фитц Рой – Водопадите Игуасу
(допълнителни дни с посещение на Великденските острови)

24 февруари – 9 март 2018
(14 дни/11 нощувки)
6850 лв.или 3499 евро

Цената включва:
- Международен полет София – Рим – Буенос Айрес и обратно;
- 5 вътрешни полета в Аржентина:
Буенос Айрес – Барилоче,
Барилоче – Калафате,
Калафате – Буенос Айрес,
Буенос Айрес – Игуасу,
Игуасу – Буенос Айрос
- 11 нощувки по програмата в Аржентина в тризвездни хотели със закуска;
- Транспорт с таксита, микробуси и др.;
- Нашият водач Димитър Германов е живял в Аржентина и той иска да ни покаже вибрацията и душата на тази страна;
- Автобусен превоз по маршрута Барилоче – ЕЛ Болсон;
- Втори водач Жоро Христов на български през цялото пътуване с 10 годишен опит пътешествия в Латинска Америка;
- Участие по желание в церемонии с Жоро Христов и медитативни практики;
- Медицинска застраховка за 10 000 евро;
- Всички приложими такси;


Цената не включва:
- Лични разходи за вода, обяд, вечеря и шопинг минимум 300 евро;
- Необходими са ви и поне 100 долара за бакшиши, защото Аржентина е страната на бакшишите и е добре да им се дават, че протичат по хармонично нещата!
- Участие по желание в церемония Мате 30 щатски долара;

С какво е различно това необикновено пътуване на Клуба от стандартните туристически програми::
• Това е изпълнение на една отдавна зрееща мечта на Клуба да стигнем до Великите места на Аржентина. Благодарни сме на Димитър Германов, че се съгласи да ни покаже това потресаващо интересно място от картата на Южна Америка. Нямаме търпение да споделим с вас първите си впечатления на тази чудновата страна; Димитър е роден е през 1975 г. в Пловдив, България. Завършва Английската гимназия в Пловдив и Университета Корнел в Ню Йорк, специалност математика. Любовта му към изкуството и пътуването определят пътя му като артист и пътешественик. През последните 20 години е живял и пътувал за дълго в над 50 държави в Европа, Южна, Централна и Северна Америка, Африка, Индия, Тибет. Познава отлично Аржентина, която е кръстосвал надлъж и нашир.

• Втори водач на групата е Жоро Христов, който изучава различни древни традиции по земното кълбо. От 2009 година Жоро пътува и се обучава на различни начини да се свържем с истинската си същност и да живеем в своя свят на мир, любов и радост;
• В нашето пътуване не само посещаваме забележителности, но и медитираме на силни енергийни и свещени места, активираме кристали на силата, изграждайки мрежа на светлината, за да повдигаме колективното съзнание на човечеството.

Няма визи за Аржентина.

Записване: Необходим е международен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщане.
Краен срок 30 октомври 2017. Можем да гарантираме тази цена само до 3 октомври. Записването след тази дата става с опресняване на цената на самолетните полети.
Останало плащане в брой в долари в деня на заминаването 25 януари 2018 г.
Записването става със закупуване на самолетните билети 2000 евро, в които влиза и капарото за вътрешните полети, транспорта и резервациите на хотелите.

За повече информация пишете на имейла ми


Водачи Димитър Германов и Жоро Христов
(с група 10-14 човека)

24 февруари, 2018 г.
Полет София – Рим – Буенос Айрес.

25 февруари, 2018 г.
Буенос Айрес
Кацаме в Буенос Айрес. Трансфер от летище Ezeiza до хотел Bys в квартала Palermo. Настаняваме се, почивка/самостоятелен обяд. Около 18 часа се събираме в лобито за раздаване на предплатени сим карти с местни номера на желаещите да държат сигурна връзка (роуминга с европейски оператори също работи), събиране на таксата за екскурзията в долари и обмяна на долари за джобни по време на екскурзията. Вечеряме заедно в типичен ресторант в Палермо, след което сме на път за Cetedral del Tango (коктейлчета и гледане на танци, по желание можете да се включите в урок) Нощувка.

26 февруари 2018 г.
Буенос Айрес
След закуската в хотела посещаваме работническия квартал Ла Бока известен със своите многоцветни къщи и историята си като жилищен квартал на италианските моряци и пристанищни работници през 19 век. Обядваме заедно в друг забележителен квартал – Сан Телмо с колониални сгради, кафенета с дух на танго и интересни магазинчета. Самостоятелна разходка и/или прибиране с такси (около 10 долара). Минава се през най-широкия булевард в света 9-ти юли и обелиска. Почивка и самостоятелно време. Имаме различни възможности за вечерта – концерти, танго представления, ресторанти, барове и др. :
- градините на розите и музея на декоративното изкуство

- хиподрумът на Белграно (залагане на коне на въздух)
- China Town
- Палермо шопинг
- Casa Rosada (президентството)
Правим разходка из Риколета, през открито арт пазарче и паркове с огромни тропически дървета (акация, хакаранда, лапачо). Вечеряме в Рeколета. Прибирането е отново самостоятелно с таксита. Нощувка хотел Bys


27 февруари 2018 г.
Буенос Айрес – Барилоче
След закуската, напускаме хотел Bys и се отправяме към летище Aeroparque за полет Буенос Айрес – Барилоче 13:10 – 15:30 (с продължителност 2:20) с Aerolineas Argentinas.
Трансфер от летището и настаняване в къща на езерото Nahuel Huapi, кратка почивка и разходка с катамаран на залез.


28 февруари 2018 г.
Барилоче
Разходка с минибус по маршрута на 7те езера, обяд в магическото селце Villa la Angostura, разходка из езерата на национален парк Nahuel Huapi и парк Los Arrayanes, където ще видим първична андинска патагонска гора от едноименните дървета с оранжеви белещи се кори. Нощувка в Барилоче.

1 март, 2018 г.
Ел Болсон
11:00 трансфер до автогарата за да вземем автобус Барилоче – Ел Болсон (с продължителност 2 часа) – селцето, “където магическото е естествено”. Настаняваме се близо до централния площад Pagano в Posada los Helechos . свободно време на централния площад, където 3 дни в седмицата местни артисти и производители на бира и храни излагат за продажба продукцията си, музика. Чудесно място да усетим духа на местните. Това е приказна общност, която съществува извън времето и пространството. Ще видите с очите си фантастчния реализъм от книгите на най-известните южноамерикански писатели! Нощувка в семеен хотел Posada los Helechos.


2 март, 2018 г.
Синята река
След закуска, тръгваме с минибус към Cинята река. Разходка по лека пътечка по поречието на реката около 1час де вир “Параизо”, къпане в ледени води по желание. Пикник и сиеста по пътя на връщане. Преди да се върнем в Ел Болсон ще се изкачим на “средната гърбица” с минибуса за да видим хипнотична гледка над двете долини на местността. В късния следобед отново с минибуса ще посетим гора в дърворезба (El Bosque Tallado) на склона под върха “Пилтрикитрон” (провесен в облаците на местния език кечуа). Нощувка семеен хотел Posada los Helechos

3 март, 2018 г.
Свободен ден в магическото село на приказките
- разходка на коне;
- рафтинг;
- пара планер (от Пилтрикитрон);
- трекинг

4 март, 2018 г.
Ел Болсон - Kалафате
Ставаме рано за да хванем автобуса Болсон – Барилоче 7:00 – 9:00 (с продължителност 2 часа). Трнасфер от автогарата до летището. Полет Барилоче – Ел Калафате 11:20 – 13:05. Трансфер от летището до хотел Quijote - Почивка и вечеря в Ел Калафате. Нощувка в хотел Quijote


5 март, 2018 г.
Kалафате – Чалтен - Калафате,
Целодневна екскурзия (215 км) през езерото Viedma до селцето Чалтен и лагуните под една магическа гледка – върха Fitz Roy (3 405 м, снимка)л нощувка в хотел Quijote.


6 март, 2018 г.
Калафате - Буенос Айрес – Игуасу
9:00 напускаме хотела и се отправяме за разходка към в Национален Парк “Лос Гласиарес”, където е ледникът Perito Moreno. Това е един от няколкото глетчери, които все още растат. На всеки 4-5 години той покрива пространството до сушата и достига до езерото Аржентино. Ледът не може да удържи на огромната тежест върху водата и се разбива със силен гръм. Ще видим невероятната гледка на ледени блокове, които падат в езерото. 13:00 трансфер към летището, чекираме куфари и чанти, след което обядваме там.
Полети 15:15 – 18:10 & 19:30 – 21:20
Трансфер до хотела в Игуасу и свободно време за вечеря.


7 март, 2018 г.
Водопадите Игуасу
Посещение на водопадите.

8 март, 2018 г.
Полет за Буенос Айрес! Полет за Европа.

9 март 2018 г.
Полет за София.


Това пътуване на Клуба се организира чрез туристическа агенция Травълпал ООД
Регистрация за ТО/ТА номер РК-01-7045 от 18.01.2013
Застраховка "Отговорност на туроператора", полица номер 13160163320000012, ЗАД "Алианц България", валидна до 12.02.2018

Минимум участници в пътуването 10 човека. Организаторите си запазват правото да отменят прояви, ако не се събере група. Също така и да правят промени в програмата при непредвидени обстоятелства и неблагоприятни атмосферни условия. Точните дни на посещението на определени места могат да варират в зависимост от работното време на посещаваните обекти и различни други причини.

Изследователско пътуване до Великденските острови
(Удължаване на програмата за Аржентина или включване в този участък на приключението!)
6 дни/4 нощувки
Цена 1850 евро

В цената са включени самолетен билет Буенос Айрес – Сантяго – Рапа Нуи – Сантяго, нощувките в хотелите, транспорта, медицинска застраховка, водачи Жоро и Митко, посещение на загадъчните глави и многобройни свещени места на едно от най-загадъчните места на света!!!

8 и 9 март, 2018 г.
Буенос Айрес - Сантяго - Великденския остров
Полет до Буенос Айрес и полет до Сантяго. Полет за Великденските острови. Посрещане на летище Матавери, трансфер и настаняване в хотела. Рапа Нуи е полинезийското название на острова и означава голяма земя. Разположен на около 3800 км. от най-близкият бряг, той е най-отдалечената точка на земята. Открит е на Великден на 5 април 1722г. и е известен със своите огромни, мистериозните статуи, наречени моаи. Всяко племе имало свое аху (огромна каменна гробница за костите на племето), върху която извършвали молитви и церемонии. Огромните скулптори се изправяли върху аху, а след като вградели очите, изработени от корали и обсидиан те проглеждали и се превръщали в моаи, които пазят племето и наказват провинилите се. Открити са каменоломните, но как са стигали до различни места на острова, не е известно? Съществува мнение, че Рапа Нуи е част от огромен потънал континент, някога населен от високо развита цивилизация. Вечерен ритуал. Нощувка.


10 март, 2108 т.
Рапа Нуи
След закуска в хотела започва целодневно приключение - запознанство с монументалните скулптури – моаи. Започва се от южната част на острова, от Ahu Vaihu в залива Hanga Tee - с 8 големи моаи с червени каменни шапки; следваща спирка е Аhu Akahanga, известна още, като платформа на царя, с 4 паднали сред руините моаи. Според легендата, тук е могилата на първия цар на острова Hotu Matua; продължаваме към кратера на вулкана Rano Raraku - символ на острова, наричан бащата на моаите, от чиито недра се раждат каменните човеци- тук са били изработени около 95% от всички моаи на острова. Сега на острова има 394 скулптури – моаи. Следва посещение на Ahu Tongariki – това е най-известна и най-атрактивната платформа на острова, с 15 величествени моаи обърнати с лице към острова; Следва залива Ла Пероус с най-хубавия плаж Anakena с розов пясък, обяд-пикник. И могъщ ритуал за мир, благоденствие и здраве до Пито Кура (Пъпа на света), огромен идеално кръгъл камък, поддържан от магическа сила и събрал най-важните енергийни линии на цялата земя. Според легендата кралят на острова Hotu Matua го е донесъл тук, след като пристигнал с полинезийски заселници на острова. Връщане в хотела, нощувка. Ритуали с местни шамани и мъдреци.
Разглеждане на разположеното във вътрешността на острова Ahu Akavi със 7 огромни моаи от 1460г, те са единствени моаи, които гледат към океана; живописна лавова пещера Аna Te Pahu. Приключение до вулкан Rano Каu с красива панорама към целия остров и гигантския кратер. Orongo - церемониален център на новата култура и Човекът птица - Танга Ману, появила се след упадъка културата на моаите. Изумителна е гледката към трите островчета Моту: Нуи, Као и Ити. Разглеждане на Ahu Vinapu – едно от най древните места на острова, гробница с архитектура, идентична на използваната на прочутите крепости на инките в Куско в Перу. Нощувка.

11 март, 2018 г.
Рапа Нуи
Полет от Рапа Нуи до Сантяго в Чили,
Тука програмата ще я направим спрямо полетите!

12 март, 2018 г.
Сантяго - Буенос Айрес – отпътуване

13 март, 2018 г.
Полет обратно за Европа и пристигане в София.

sábado, 24. febrero 2018, México, Фантастичният реализъм На Аржентина

Encuentra eventos más interesantes
Obtener recomendaciones de eventos en base a su gusto Facebook. ¡Consiguelo ahora!Muéstrame los eventos adecuados para míAhora no